1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Coca-Cola’dan sıfır atık su

Coca-Cola’dan sıfır atık su

Enerji Günlüğü - Coca-Cola, Fortune 500 listesinde, kullandığı suyun tamamını doğaya ve topluma kazandıran ilk şirket oldu. Dünyanın en bilinir...

Coca-Cola’dan sıfır atık su

Enerji Günlüğü - Coca-Cola, Fortune 500 listesinde, kullandığı suyun tamamını doğaya ve topluma kazandıran ilk şirket oldu. 

Dünyanın en bilinir markalarından Coca-Cola, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla bir ilke imza attı. 71 ülkede 248 toplumsal su projesi yürüten Coca-Cola, ürünlerinde ve üretim süreçlerinde kullandığı 300 milyar litre suya karşın 337 milyar litre suyu geri kazandırdı. Böylece 2020 yılına kadar kullandığı suyun yüzde 100’ünü geri kazandırma hedefine 5 yıl erken ulaştı. Böylece Coca-Cola kullandığı suyun tamamını doğaya ve topluma kazandıran Fortune 500 listesindeki ilk şirket oldu. 

HAYATA ARTI PROGRAMI

Coca-Cola Türkiye, su geri kazandırma faaliyetlerini Coca-Cola Hayata Artı Vakfı ve Doğa Koruma Merkezi ortaklığında gerçekleştirdiği Hayata Artı Çevre Programı ile yürütüyor. Hayata Artı Çevre Programı ile çiftçilerin iklim değişikliğine uyumunu sağlamayı amaçlayan Coca-Cola, yeni bir toprak ve su yönetimi anlayışını hayata geçirerek, sonuçları ve etkilerini tüm Türkiye’ye ve benzer coğrafyalara yaygınlaştırmayı hedefliyor. 

ÖNCÜ OLMANIN GURURU 

Coca-Cola Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, "Sürdürülebilirlik yaklaşımımız çerçevesinde, bir taraftan üretim süreçlerimizin tümünde suyu en verimli şekilde kullanırken, diğer taraftan toplumsal projeler ile suyu doğaya geri kazandırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ve tüm dünyada gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu konuda öncü olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. 

337 MİLYAR LİTRE KAZANDIRDI

2004 yılından bu yana, 71 ülkede 248 toplumsal su projesi yürüten Coca-Cola, toplamda 337 milyar litre suyu geri kazandırdı. Coca-Cola gerçekleştirdiği projelerde temiz ve güvenli suya erişim sağlanması veya var olan erişimin güçlendirilmesi, su havzalarının korunması, su tasarrufunun desteklenmesi ve kritik yerel su sorunlarına dair toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

TÜRKİYE’DE ORAN YÜKSEK

Coca-Cola’nın küresel ölçekteki bu başarısında, Türkiye birimlerinin yaptığı çalışmaların da önemli bir katkısı oldu. Coca-Cola, Türkiye’de 2015 yılında kullandığı suyun 1.5 katını, 4.3 milyar litre suyu doğaya kazandırarak bu başarıya önemli bir katkı sağladı. Coca-Cola Türkiye’nin su çalışmaları arasında yer alan, Gece Sulaması ve Geleceğin Tarımı projelerinin bunda büyük payı var. 

 
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler