1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Türkiye ile Türk Akımı'nı görüşecek

Gazprom Türkiye ile Türk Akımı'nı görüşecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'ye gelen Gazprom yönetimi Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini yeniden canlandırmayı görüşecek. Rus kamu enerji...

Gazprom Türkiye ile Türk Akımı'nı görüşecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'ye gelen Gazprom yönetimi Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini yeniden canlandırmayı görüşecek. 

Rus kamu enerji şirketi Gazprom'un Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller ve beraberindeki heyet, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini görüşmek üzere Ankara'da temaslarda bulunacak. Miller ve heyetinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve BOTAŞ yetkilileri ile görüşmesi bekleniyor. 

Rus haber ajansı TASS'a değerlendirmelerde bulunan Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, öncelikle Türk Akımı projesiyle ilgili görüşmelerde bulunulacağını belirterek, enerjiye ilişkin diğer konuların da ziyarette ele alınacağını söyledi.

Türk Akım projesi için Türkiye ve Rusya arasında müzakereler, Türkiye'nin bir Rus uçağını geçtiğimiz yıl düşürmesinin ardından durmuştu. 

DOĞALGAZ İNDİRİMİ DE GÖRÜŞÜLECEK

Temaslar kapsamında Türk Akımı projesinin yanı sıra Türkiye'nin ithal ettiği Rus gazında da indirim konusunun görüşüleceği tahmin ediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler