1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Statoil ve Petrobras işbirliğini arttırıyor

Statoil ve Petrobras işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Statoil ve Petrobras Brezilya'da petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmalarında işbirliğini geliştirecek. Norveç enerji...

Statoil ve Petrobras işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Statoil ve Petrobras Brezilya'da petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmalarında işbirliğini geliştirecek. 

Norveç enerji şirketi Statoil ve Brezilya enerji şirketi Petrobras Brezilya'daki işbirliklerini daha da geliştirmek için bir mutabakat anlaşması imzaladılar. 

Yeni anlaşma çerçevesinde iki kamu enerji şirketi gelecekte yapılacak ihalelere ortak katılımı değerlendirecek ve Brezilya karasularında bulunan Santos ve Campos havzalarında üretim çalışmalarında işbirliğini arttıracak. Ayrıca bu işbirliği gaz değer zincirinde yeni fırsatlarda da işbirliği için bir potansiyel bir çerçeve de oluşturuyor.

İki şirket onu Brezilya'da ve üçü de farklı yerlerde olmak üzere 13 blokta ortak petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmaları yürütüyorlar. Statoil  Rio açıklarında bulunan Peregrino sahasında yüzde 60 paya sahip ve geçen ay da Petrobras'ın Brezilya karasularında bulunan Santos havzasından yüzde 66 hisse satın aldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler