1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TTK yeniden yapılandırılacak

TTK yeniden yapılandırılacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Taş Kurumu'nun (TTK) işçi açığı maliyetli bulunduğundan devam etmekte olan yeniden yapılandırılma çalışmaları kapsamında...

TTK yeniden yapılandırılacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Taş Kurumu'nun (TTK) işçi açığı maliyetli bulunduğundan devam etmekte olan yeniden yapılandırılma çalışmaları kapsamında ele alınacak. 

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın TBMM gündemine getirdiğı Türkiye Taş Kurumu'nun (TTK) işçi açığının giderilmesi konusunda çalışma yapılıp yapılmadığı sorusunu yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Yüksek sayıdaki personel talebinin kamu üzerinde oluşturabileceği yüksek maliyet dikkate alındığında, talebin TTK'nın yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında değerlendirilmesinin daha uygun olacağı düşünülmektedir" dedi. 

Yalçınkaya soru önergesinde, TTK'nın Hazine'den toplam 3 bin 200 işçi talebinde bulunduğunu ve işçi açığının giderilmesi talebiyle bir yazı gönderdiğini belirterek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Albayrak, "Konu ile ilgili daha önceki çalışmalarda yer alan Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Bakanlığımız Bağlı ve İlgili Kuruluşlar Dairesi Başkanlığı ve TTK ile Şubat-Mart 2015 aylarında 4 ayrı toplantı gerçekleştirilmiş ve durum değerlendirmesi yapılmıştır. Yapılan toplantılar neticesinde, TTK'nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin Stratejik Yol Haritası Raporu'nun ve ilgili Eylem Planı'nın oluşturulması için kapsamlı bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğu sonucuna varılmıştır. Bu kapsamda çalışmalarımız devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler