1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Albayrak: Yeni YEKA alanları ilan edeceğiz

Albayrak: Yeni YEKA alanları ilan edeceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Karapınar'ın yanı sıra yeni alanların da YEKA ilan edilmesinin planlandığını söyledi. Enerji...

Albayrak: Yeni YEKA alanları ilan edeceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Karapınar'ın yanı sıra yeni alanların da YEKA ilan edilmesinin planlandığını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak muhalefet tarafından TBMM'ye iletilen bazı soru önergelerine verdiği yazılı cevapta, Karapınar'ın yanı sıra, önemli enerji potansiyeline sahip yeni alanların da YEKA (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı) ilan edilmesinin planlandığını söyledi. 

Albayrak, " "Önümüzdeki dönemlerde yenilenebilir enerji kaynaklarının korunması ve bunlardan daha çok faydalanabilmek amacıyla Karapınar'ın yanı sıra, önemli potansiyeline sahip yeni alanların da YEKA ilan edilmesi planlanmaktadır" ifadesini kullandı. 

YENİLENEBİLİRE 5 MİLYON LİRA AR-GE DESTEĞİ

Bakanlık olarak  2016 yılı yatırım programında hidrolik, rüzgar, jeotermal, güneş, biyokütle ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarının yatırıma dönüştürülmesi amacıyla yürütülen projelere toplam 5 milyon 70 bin lira ödenek ayırdıklarını kaydeden Albayrak şunları ifade etti: 

"Dünya Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası gibi uluslararası finans kuruluşları proje yatırım maliyetinin büyüklüğüne göre yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı yatırımlara doğrudan veya ülkemizdeki bankalar aracılığıyla finansman sağlayabilmektedir. Öte yandan, özel sektör jeotermal enerji yatırımlarının arttırılması amacıyla kaynak arama aşamasında risklerin azaltılması için Risk Paylaşım Mekanizması ve kaynak geliştirme faaliyetlerine yönelik kredi imkanı içeren Jeotermal Enerji Geliştirme Projesi geliştirilmiştir. Proje, Dünya Bankasından sağlanan 250 milyon dolar tutarındaki kredi ve Temiz Teknoloji Fonu'ndan 39,8 milyon dolar tutarındaki hibe ile finanse edilecektir." 

Önceki ve Sonraki Haberler