1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Rainbow Warrior, güneşli bir gelecek için İstanbul'da

Rainbow Warrior, güneşli bir gelecek için İstanbul'da

Enerji Günlüğü – Greenpeace'in efsane gemisi Rainbow Warrior, güneşli bir gelecek için “Güneşe Yelken Aç” sloganıyla başladığı Türkiye turunda...

Rainbow Warrior, güneşli bir gelecek için İstanbul'da

Enerji Günlüğü – Greenpeace'in efsane gemisi Rainbow Warrior, güneşli bir gelecek için “Güneşe Yelken Aç” sloganıyla başladığı Türkiye turunda İstanbul boğazından geçti.

Kasım ayında Fas’ta düzenlenecek İklim Zirvesi yolunda Akdeniz boyunca umut ve güneşin mesajını taşıyacak Rainbow Warrior, 6 Eylül Salı günü 13.00’te Bodrum'da başladığı Türkiye turuna devam ediyor. Gemi, Sığacık, Çeşme ve Bozcaada'nın ardından İstanbul'a geldi. 

Gemi İstanbul boğazından geçerken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü altına lazerle, "Güneşe Yelken Aç" yazısı yansıtıldı. Etkinlik boğazın her iki yakasından ilgiyle izlendi.

Rainbow Warrior, 21-25 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda ziyaret etmek isteyen herkese açık olacak.

Herkesin ziyaretine açık olan etkinlik, Türkiye'de 1 milyon çatıya güneş paneli kurularak elektrik üretimi yapılması için başlatılan kampanyaya dikkat çekmek için yapılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler