1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Maviiz Enerji, Yozgat'a Biyogaz Santrali kurulacak

Maviiz Enerji, Yozgat'a Biyogaz Santrali kurulacak

Enerji Günlüğü –  Maviiz Çevre ve Enerji, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde hayvansal ve bitkisel atıkların elektriğe ve CNG'ye çevrileceği Biyogaz...

Maviiz Enerji, Yozgat'a Biyogaz Santrali kurulacak

Enerji Günlüğü –  Maviiz Çevre ve Enerji, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde hayvansal ve bitkisel atıkların elektriğe ve CNG'ye çevrileceği Biyogaz ve Kompost Santrali kuracak. 

Maviiz Çevre ve Enerji Sistemleri Araştırma ve Geliştirme Ltd. Şti tarafından Yozgat İli, Boğazlıyan İlçesi, Ovakent - Cemikebir Mahallesi toplam 16.276 metrekarelik alanda Biyogaz Santrali ve Kompost Tesisi Projesi planlanıyor. 

9.998.000 TL bedelli proje kapsamında 40 ton/gün büyükbaş hayvan dışkısı, 40 ton/gün küçükbaş hayvan dışkısı ve 10 ton/gün Kesimhane atığı olmak üzere toplam 90 ton/gün hayvansal atık ile birlikte 10 ton/gün Pazar Hal Atığı, 10 ton/gün Patates atığı, 10 ton/gün şeker Pancarı Atığı ve 5 ton/gün Arıtma Çamuru kullanılarak işletilecek.

Tesiste oluşan biyogaz'ın bir kısmı Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.'den 1MW kurulu gücü için alınmış olan çağrı mektubu kapsamında lisanssız elektrik enerjisi üretimi amaçlı kurulacak santral için kullanılacak. Kalan biyogaz için EPDK'dan alınacak lisans ve kurulacak tesis ile birlikte, sıkıştırılarak CNG elde edilmesi ve satışının yapılması planlanıyor.

Proje ile ilgili ÇED Süreci başladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler