1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Sivas'a 6.9 MW'lık Akşar HES kurulacak

Sivas'a 6.9 MW'lık Akşar HES kurulacak

Enerji Günlüğü –  HSR Enerji tarafıdan Sivas'ın Suşehri ilçesinde 6,889 MW'lık Akşar Hidroelektrik santrali kurulması planlanıyor.HSR Enerji Elektrik...

Sivas'a 6.9 MW'lık Akşar HES kurulacak

Enerji Günlüğü –  HSR Enerji tarafıdan Sivas'ın Suşehri ilçesinde 6,889 MW'lık Akşar Hidroelektrik santrali kurulması planlanıyor.

HSR Enerji Elektrik Üretim İnşaat A. Ş. tarafından  Sivas İli Suşehri İlçesi, Saraycık, Yürekli ve Cevizli Köyleri sınırlarında Akşar Çayı üzerinde 7,174 MWm – 6,889 MWe kurulu güce sahip AkĢar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

25.880.762 TL maliyetli proje kapsamında regülatör, balık geçidi, çökeltim havuzu, iletim borusu, yükleme havuzu, cebri boru, santral binası, şantiye alanlarında ve kazı fazlası malzeme depolama alanlarında çalışmalar yapılacak.

Proje alanına en yakın regülatör yapısına 500 metre mesafede bulunan Saraycık Köyü bulunuyor. Proje alanının yakınında bulunan diğer köyler olan Cevizli ve Yürekli Köyleri iletim borusu güzergahına 1.500 metre mesafede bulunuyor.

Tesiste yıllık olarak 17,436 GWh enerji üretimi gerçekleştirilmesi planlanıyor. Proje kapsamında inşaat aşamasında 50 kişi işletme aşamasında da 5 kişi çalışacak.

Akşar Regülatörü ve HES projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler