1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bircan: Doğalgaza indirim sözü tutulacak mı?

Bircan: Doğalgaza indirim sözü tutulacak mı?

Enerji Günlüğü – CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Enerji Bakanı tarafından 9 ay önce verilen doğalgaz indirimi sözünün tutulup tutulmayacağını...

Bircan: Doğalgaza indirim sözü tutulacak mı?

Enerji Günlüğü – CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Enerji Bakanı tarafından 9 ay önce verilen doğalgaz indirimi sözünün tutulup tutulmayacağını sordu.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Enerji Bakanının doğalgaza indirim yapılacağını açıklamasının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen indirimin yapılmadığını ifade ederek, "Ohal, KHK'lar, darbe girişimi derken vatandaşa verdikleri sözleri tutmuyorlar ve unutturmaya çalışıyorlar" dedi.

Bakanın 27 Ocak 2016 tarihinde enerji fiyatlarındaki düşüşün tüketiciye yansıtılması için çalışma başlattıkları ifade ettiğini kaydeden Bircan, 21 Nisan 2016'da da Bakan Albayrak'ın bu sözünü tekrarlayarak doğalgaz fiyatlarında indirim için çalıştıklarını açıkladığını belirtti. 

Bircan önergesinde şu soruları sordu:

- Doğalgaz indirimi için Bakanlığınız 9 aydır ne çalışma yapmaktadır? 

- 9 ay önce Bakan tarafından açıklanan indirim için başlatılan çalışma ne zaman sonuca ulaşacaktır? 

- Doğalgaz indirimi kış öncesi yapılacak mıdır? Yoksa indirim için yaz ayları mı beklenmektedir? 

- Bakanın açıklamaları ile indirim beklentisine giren vatandaşlara kış önce bir doğalgaz zammı sürpriziniz olacak mıdır?

Önceki ve Sonraki Haberler