1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türk akademisyene makale ödülü

Türk akademisyene makale ödülü

Enerji Günlüğü - Türk araştırmacı Sıla Bozok, 23. Dünya Enerji Kongresi'nde global enerji geleceğini etkileme şansını yakaladı.Türk Ulusal Komitesi...

Türk akademisyene makale ödülü

Enerji Günlüğü - Türk araştırmacı Sıla Bozok, 23. Dünya Enerji Kongresi'nde global enerji geleceğini etkileme şansını yakaladı.

Türk Ulusal Komitesi ve Dünya Enerji Konsül'ü tarafından enerji araştırmalarını motive etmek için  ödüllü akademik makale seçmeleri düzenlendi. Türk araştırmacı Sıla Bozok tarafından yazılan 'AB'nin Üçlü Açmazı: Gaz Portföyünde ABD LNG İhracatı' isimli makale, 23. Dünya Enerji Kongresi Bilim Komitesi ve uzmanları tarafından seçmelere katılan toplam 37 ülkeden 140 makale arasından birinci seçildi. 

Birinci olarak seçilen makale, 10.000 Euro para ödülünün yanında enerji dünyasının en önemli isimlerinin enerjinin geleceğini tartışacağı Kongre'de sunulmaya da hak kazandı. Böylece makale, global enerji geleceğini etkileme şansını da yakalamış oldu. 

Galatasaray Üniversitesi ve The London School of Economics and Political Science mezunu olan Bozok, Shell Ticari Yakıtlar Departmanı İş Analisti olarak görev yapıyor. 

YİRMİ MAKALEYE PARA ÖDÜLÜ VERİLDİ

Toplam 37 ülkeden 140 makalenin değerlendirildiği yarışmada ikinciliği alan Matthew James Hannon ve Renee van Diemen 7500'er Euro, üçüncülüğü alan Jeremy Ralph Wiles, Stefan Jessenberger, Andreas Boes, John Kovach ve Michael Stevns 5000'er Euro ödüle layık görülürken, kalan yedi araştırmacıya 3000'er Euro, beş araştırmacıya 2500'er Euro ve beş araştırmacıya da 1500'er Euro para ödülü verildi. 

Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı Hasan Murat Mercan çalışmaların kalitesinden oldukça etkilendiğini belirterek, çalışmalarıdaki düşüncelerin tartışılıp paylaşılması için Kongre'nin önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler