1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kastamonu Entegre, fabrika elektriğini güneşten karşılıyor

Kastamonu Entegre, fabrika elektriğini güneşten karşılıyor

Enerji Günlüğü - Kastamonu Entegre, Adana Fabrikası tesis çatısında kurduğu Hayat-GES 1 Güneş Enerjisi Santrali elektrik üretimine başladı.Kastamonu...

Kastamonu Entegre, fabrika elektriğini güneşten karşılıyor

Enerji Günlüğü - Kastamonu Entegre, Adana Fabrikası tesis çatısında kurduğu Hayat-GES 1 Güneş Enerjisi Santrali elektrik üretimine başladı.

Kastamonu Entegre A.Ş., enerjide dışa bağımlılığı azaltacak çözüm çalışmaları kapsamında Adana Fabrikası’nın çatısında kurduğu 260 Wp gücünde 4356 adet güneş paneli ile Hayat-GES 1 Güneş Enerjisi Santrali’ni devreye aldı. 

Adana Fabrikası tesis çatısında 7,275 m² alan üzerine kurulan santral, yılda 1,4 milyon kWh enerji üretecek ve KEAS Adana Fabrikası’nın elektrik ihtiyacını karşılayacak. 1,133 MWp gücündeki tesisin 2017 yılında faaliyete geçecek ikinci etabı ise 4 MW kapasiteye sahip olacak.

Adana’nın önemli bir güneş enerjisi potansiyeline sahip olduğunu belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, hayata geçirdikleri bu projenin sanayi tesislerinde enerji arz güvenliği açısından örnek bir uygulama olması gerektiğini belirtti. Çevre ve sürdürülebilirlik yaklaşımlarını, yatırım ve büyüme politikaları açısından ön koşul olarak gördüklerini belirten Yıldız, “Üretim süreçlerinin tamamında şirketin temel girdisi olan odun hammaddesini %100 sürdürülebilir ve yenilenebilir, sertifikalı kaynaklardan elde ediyoruz. Hayat GES 1 ile enerjimizi de yenilebilir kaynaklardan sağlamaya başladık. Sürdürülebilirlik anlayışıyla belirlediğimiz etkin kaynak kullanım stratejimizi, iş süreçlerimize başarıyla uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler