1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bakan Albayrak açıkladı: Doğalgazda %10 indirim

Bakan Albayrak açıkladı: Doğalgazda %10 indirim

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak doğalgazda 1 Ekim'den başlamak üzere hem tüketiciye hem sanayiye yüzde 10 indirim yapılacağını...

Bakan Albayrak açıkladı: Doğalgazda %10 indirim

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak doğalgazda 1 Ekim'den başlamak üzere hem tüketiciye hem sanayiye yüzde 10 indirim yapılacağını açıkladı. 

Enerji Bakanı Berat Albayrak, doğalgaz fiyatlarında indirim tarihini ve indirim oranını açıkladı. İlk olarak bu yılın başında doğalgazda indirim yapılacağını açıklayan Albayrak, ilerleyen aylarda bu indirimi İran ile tahkim şartına bağlamıştı. 

Bakan Albayrak bugün yaptığı açıklamada ise doğalgaz fiyatlarında 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere yüzde 10 indirim uygulanacağını duyurdu. Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) gerçekleştirdiği ziyarette, yılbaşı itibarıyla özellikle İran tahkim davasıyla ilgili olumlu karara bağlı olarak doğalgazda indirim olacağını söylediklerini hatırlattı. 

Tahkimle ilgili kararın yılın son çeyreğinde karar aşamasına geldiğini ve yıl sonundan önce uygulanacağını dile getiren Albayrak, "Hali hazırda karar imza noktasına gelmediği için süreç tamamlanmadı ama inşallah kış gelmeden bu süreci başlatacağımızı ifade ettiğimiz için bu kış gelmeden bu indirim 1 Ekim'den başlamak üzere hem tüketiciye hem sanayiye yüzde 10 olarak yansıyacak" dedi. 

Bakan Albayrak, doğalgaz fiyatlarındaki indirimin hane halkına nefes aldıracağını, sanayideki maliyetleri de aşağı çekeceğini vurguladı.Bu indirimin zincirleme etkisinin enflasyonu aşağı çekmeye de katkı sunacağına inandığını dile getiren Bakan Albayrak, "Elektrikte bir zam öngörmüyoruz. Tam tersine elektrik maliyetlerinde düşüş olması yönünde bir hareket olması muhtemel" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler