1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Putin WEC 2016 için Türkiye’ye geliyor

Putin WEC 2016 için Türkiye’ye geliyor

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9-13 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak Dünya Enerji Kongresi için İstanbul’a geliyor. Enerji...

Putin WEC 2016 için Türkiye’ye geliyor

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9-13 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak Dünya Enerji Kongresi için İstanbul’a geliyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, EPDK’yı ziyareti sırasında Türkiye-Rusya ilişkilerinin 24 Kasım'daki uçak krizi öncesinden daha iyi noktaya getirilmesi için her iki tarafın da çaba harcadığını söyledi. Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos ayında St. Petersburg'a yaptığı ziyaretin bu anlamda büyük önem taşıdığını vurguladı. 

Rus gazını Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı projesiyle ilgili müzakere sürecinin de devam ettiğini aktaran Albayrak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 9-13 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek 23. Dünya Enerji Kongresi için Türkiye'ye geleceğini belirtti. 

Albayrak, konferans sırasında Türk Akımı konusunda taraflardan olumlu adımlar beklenip beklenemeyeceğine yönelik soru üzerine şunları söyledi: 

“Müzakereler devam ediyor. Haftaya İstanbul'da yapılacak enerji toplantısına kadar önemli bir mesafe katedeceğimiz kanaatindeyim" dedi. Albayrak, Rusya ile Türkiye arasındaki Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısının Putin'in ziyareti sırasında yapılmasının iki ülke ilişkilerindeki normalleşme sürecine olumlu katkı sunacağını bildirdi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, önceki gün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 11 Ekim’de Türkiye’yi ziyaret edebileceğini söylemişti. Rus yetkililer, bunu yalanlamamış ancak kesin teyit vermekten kaçınmıştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler