1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin K. Kore'den kömür almaya devam edecek

Çin K. Kore'den kömür almaya devam edecek

Enerji Günlüğü - Çin, ABD'den gelen eleştiriler üzerine, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'yle (Kuzey Kore) yürüttüğü kömür ticaretinin ilgili...

Çin K. Kore'den kömür almaya devam edecek

Enerji Günlüğü - Çin, ABD'den gelen eleştiriler üzerine, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'yle (Kuzey Kore) yürüttüğü kömür ticaretinin ilgili hukuk kurallarına tümüyle uygun olduğunu açıkladı.

Çin Ulusal Radyosu'nun haberine göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, ülkesinin Kuzey Kore tarafından nükleer silah geliştirilmesine karşı durduğunu hatırlattı. Sözcü Geng Shuang, Çin'in yarımadanın nükleer silahlardan arındırılması konusundaki tavrının öteden beri kesin biçimde sürdüğünü yineledi.

Kuzey Kore ile kömür gibi madenlerin dış ticaretinin ilgili uluslararası kararlara ve iç hukuka tamamen uyduğunu ifade eden Sözcü Geng, KDHC nükleer sorununun kaynağı ve düğüm noktasında Çin'in yer almadığını, problemin esasını ABD ile KDHC arasındaki çelişkinin teşkil ettiğini söyledi.

Geng, ABD'nin bu çerçevede üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesi ve nükleer sorunun çözümü için yapıcı rol oynaması gerektiğini vurguladı.

ABD'nin Asya-Pasifik İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Daniel Russel, Kuzey Kore'den kömür satın alan Çin'i bu ülkeye hayat bağı sağlamakla suçlamıştı.  

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler