1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dünyanın en büyük GES'i Çin'de kuruluyor

Dünyanın en büyük GES'i Çin'de kuruluyor

Enerji Günlüğü - Çinli yatırım grubu China Minsheng New Energy Investment, ülkenin Kuzeybatı'sında dünyanın en büyük ünvanını kazanacak 2 GW kurulum...

Dünyanın en büyük GES'i Çin'de kuruluyor

Enerji Günlüğü - Çinli yatırım grubu China Minsheng New Energy Investment, ülkenin Kuzeybatı'sında dünyanın en büyük ünvanını kazanacak 2 GW kurulum kapasitesinde Güneş Enerjisi Santrali kuruyor.

Çin'in en büyük yatırım gruplarından China Minsheng New Energy Investment, ülkenin Kuzeybatısında 7000 şehir bloğuna eş değer büyüklükte bir alanda 2 GW kurulum kapasitesinde bir Güneş Enerjisi Santrali kurmaya hazırlanıyor. 

Dünyanın en büyük güneş santrali yaklaşık 600 MW kapasitede ABD Kaliforniya Eyaleti'nde bulunuyordu. Bu yıl ABD'de kurulacak olan güneş santrallerinin yüzde 70'i büyük ölçekli santraller olacak. SunPower gibi güneş enerjisi şirketleri santrallerin kurulumunda drone ve robot gibi en son bilgisayar tekniklerini kullanmaya başladılar. Bu sayede santraller çok hızlı, çok düşük maliyetle ve araziye daha duyarlı bir şekilde kuruluyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler