1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. SunPower'dan solar hayvancılık!

SunPower'dan solar hayvancılık!

Enerji Günlüğü - SunPower şirketi Çin'in Ningxia Bölgesi'nde hayvanların beslenmesinde kullanılacak çimenlere zarar vermeden güneş santrallerini yüksek...

SunPower'dan solar hayvancılık!

Enerji Günlüğü - SunPower şirketi Çin'in Ningxia Bölgesi'nde hayvanların beslenmesinde kullanılacak çimenlere zarar vermeden güneş santrallerini yüksek ayaklı paneller üzerinde kuruyor.

Güneş enerjisi santrallerinin en büyük iki sorunu olan arazi kullanımı ve değişkenlik konusunda çözüm arayışları sürüyor. Amerikan SunPower şirketi, Kaliforniya Üniversitesi ile işbirliği içinde büyük ölçekli güneş enerjisi santralleri ile tarımı nasıl birlikte kullanabileceklerini araştırıyor. 

SunPower, Light on Land Proğramı çerçevesinde Çin'in Ningxia Bölgesi'nde bu konuda bazı adımlar atmış durumda. Şirket bu çerçevede, çorak arazileri kullanarak, doğal yaşam alanlarını restore ederek, bozulmaları en aza indirerek ve çevre sakinleriyle iyi ilişkiler içinde arazi sorununa yaratıcı çözümler için çalışmalarını sürdürüyor.

SolarPower, hayvanların beslenmesinde kullanılacak çimenlere zarar vermeden güneş santrallerini yüksek ayaklı paneller üzerinde kuruyor. Böylece güneş panelleri elektrik üretirken, panellerin gölgesinde daha iyi filizlenen çimenlerde hayvanlar otlanabiliyor.  

Ningxia güneş santralinde üretilen elektriğin bataryalara depolanıp depolanmayacağı ise henüz belli değil. 

Bu yılın ilk çeyreğinde güneş enerjisi santrallerinde üretilen elektriğin yaklaşık yüzde 20'si kullanılamadı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler