1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Arnavutluk'ta TAP inşaasına başlandı

Arnavutluk'ta TAP inşaasına başlandı

Enerji Günlüğü -  Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP)'ın Arnavutluk bölümünde kurulum çalışmaları başladı. Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG...

Arnavutluk'ta TAP inşaasına başlandı

Enerji Günlüğü -  Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP)'ın Arnavutluk bölümünde kurulum çalışmaları başladı. 

Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG şirketi dün yaptığı açıklamada Arnavutluk'ta boru hattı inşaatının başladığını duyurdu. Çalışmalar, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk Enerji ve Endüstri Bakanı Damian Gjiknuri ve TAP Genel Müdürü Ian Bradshaw'ın Fier kenti yakınlarında katıldığı bir törenle start aldı. 

 Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Arnavutluk Enerji ve Endüstri Bakanı Damian Gjiknuri açılışta yaptıkları konuşmada, yatırımın ülke ekonomisi açısından önemine vurgu yaparak, TAP'ın ülkenin enerji sektörü üzerinde ve yabancı yatırımlarını teşvik etme anlamında pozitif bir etkide bulunacağına vurgu yaptılar.

TAP Genel Müdürü Ian Bradshaw ise yaptığı değerlendirmede TAP'ın son bir kaç yılda çok büyük bir gelişme kaydettiğini belirterek, yetkililere verdikleri destek için teşekkür etti. 

Arnavutluk'ta TAP inşaası çerçevesinde, 23 kilometre yol geçiş hakkı sağlandı, 12 km boru döşendi, 8 km boru birleştirildi, Nisan 2016 tarihinden itibaren boruların yüzde 56'sı nakledildi, bağlantı yolları ve köprülerin yüzde 94'ünden fazlası tamamlandı. 

TAP HİSSEDARLARLARI

TAP’ın hissedarları Socar (%20), BP (%20), Snam (%20), Fluxys (%19), ENAGAS (%16) ve Axpo (%5) olarak sıralanıyor. TAP'ın uzunluğu Yunanistan'ın kuzey kesiminden geçecek 550 km, Arnavutluk üzerinden 215 km,  Adriyatik Denizi'nden geçecek 105 km ve İtalya üzerinden 8 km ile toplamda 878 kilometre. 

TAP’ın inşası 3.5 yıl sürecek. Denizaltı bölümünün 2017-2018 kışında tamamlanacak. TAP üzerinden gaz akışının en erken 2020 yılında başlaması öngörülüyor. TAP'ın İtalya kısmının inşası, 13 Mayıs 2016'da Bari'de başlamıştı. TAP, Yunanistan’ın kuzeyinden Arnavutluk ve Adriyatik'e geçecek. Boru hattının sualtı bölümü ise Fieri yakınlarında başlayıp Lecce'deki San Foca’da sona erecek.

Önceki ve Sonraki Haberler