1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 22. Dünya Petrol Kongresi için kayıtlar başladı

22. Dünya Petrol Kongresi için kayıtlar başladı

Enerji Günlüğü - Dünya Petrol Konseyi (WPC) ve Türk Milli Komitesi 2017’de gerçekleştirilecek olan 22. Dünya Petrol Kongresi için kayıtlar başladı....

22. Dünya Petrol Kongresi için kayıtlar başladı

Enerji Günlüğü - Dünya Petrol Konseyi (WPC) ve Türk Milli Komitesi 2017’de gerçekleştirilecek olan 22. Dünya Petrol Kongresi için kayıtlar başladı. Ayrıca, Kongrede sunulmak üzere özet makale gönderimi için son tarih de 31 Ekim 2016’ya uzatıldı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Besim Şişman, WEC 2016 İstanbul Uluslararası Enerji Kongresi’nde düzenlediği basın toplantısında 22. Dünya Petrol Kongresi için geri sayımın başladığını duyurdu. 

22. Dünya Petrol Kongresi’nin petrol ve gaz endüstrisi özelinde alınacak stratejik kararlar için bir dönüm noktası olacağını belirten Şişman, “Enerji Geleceğimize Köprüler” (Bridges to our Energy Future) teması ile sektörü doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen ekonomi, teknoloji, işbirliği gibi bütün bileşenlerin bütüncül bir yaklaşım ile ele alınacağı 22. Dünya Petrol Kongresi şirketlere ve ülkelere yeni dönemdeki stratejik pozisyonlarını güçlendirecek yeni kararlar almalarına yardımcı olacak Sektörün tüm paydaşlarını 9-13 Temmuz 2017’de 22. Dünya Petrol Kongresi’ne İstanbul’a bekliyoruz” dedi.

Şişman’ın verdiği bilgilere göre, İstanbul CNR Expo'da yapılacak Kongre’ye 5 bin delegenin katılımı bekleniyor. Bugüne kadar 1000’den fazla bilimsel makale başvurusu gelirken, makale başvuru süresi yılbaşına kadar uzatıldı. Kongre’deki etkinlikleri yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor. 

Besim Şişman, Taksim gibi daha merkezi bir mekan yerine neden Yeşilköy’deki CNR Expo Kongre Merkezi’nin tercih edildiği sorusuna “Geniş bir açık alana, sergi salonlarına ihtiyaç duyulduğu için orayı tercih ettik. Havalimanına yakın. Çok yakınında, sahil boyunca yeni oteller de devreye girecek. Metro bağlantılarında da yeni alternatifler hizmete girecek. Bunların hepsi Kongre’yi altyapı olarak destekleyecek ” karşılığını verdi. 

Besim Şişman, halen devam eden Dünya Enerji Kongresi’nden de dersler çıkararak çok üst düzey bir kongre yapmayı hedeflediklerini vurgularken “Çok deneyimli bir ekibimiz var. İş yaptığınız insanları siz değil de onlar sizi yönlendiriyorsa bir adım öndesiniz demektir. Bu anlayışta firmalarla çalışmak çok iyi bir şey. Merkez Komitemizin çok ciddi destekleri ve katkıları var. Müthiş bir uyum var. Uyum olan yerde başarı geliyor” dedi. 

KAYITLAR BUGÜN BAŞLADI

Bugün (12 Ekim 2016) itibariyle Kongre’ye katılım için resmi kayıtları başlattıklarını açıklayan Besim Şişman, “Bu duyuruyu buradan yapmış olalım. Bugüne kadar 1000'den fazla makale başvurusu aldık. Süreyi uzattık. Özellikle genç arkadaşlarımıza yönelik bu kararı aldık. Çünkü ülkelerin geleceği gençlerin geleceği. Gençleri daha çok görmek istiyoruz. Zengin bir içerik bulacaksınız.” 

DÜNYA DEVLERİ KATILACAK

Dünya Petrol Konseyi (WPC) Genel Direktörü Pierce Riemer ise 22. Dünya Petrol Kongresi (WPC) için Temmuzda yeniden İstanbul'a dönmenin heyecan verici olacağını belirterek, 5000 delege ve 20 bin katılımcı bekledikleri Kongre'ye BP, Total, Shell gibi büyük petrol şirketlerinin katılacağını kaydetti.

Mehmet KARA - Sabiha KÖTEK / İstanbul

Önceki ve Sonraki Haberler