1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Hindistan'da Kudankulam NGS'nin ikinci ünitesi devrede

Hindistan'da Kudankulam NGS'nin ikinci ünitesi devrede

Enerji Günlüğü - Rus teknolojisinin kullanıldığı Hindistan'ın Kudankulam Nükleer Santrali'nin ikinci ünitesi devreye alındı. 8. BRICS Zirvesi...

Hindistan'da Kudankulam NGS'nin ikinci ünitesi devrede

Enerji Günlüğü - Rus teknolojisinin kullanıldığı Hindistan'ın Kudankulam Nükleer Santrali'nin ikinci ünitesi devreye alındı. 

8. BRICS Zirvesi ve 17. Rusya-Hindistan Zirvesi kapsamında Hindistan'ın Goa kentinde bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, video-konferans yoluyla Kudankulam Nükleer Güç Santrali'ne (NGS) bağlanarak santraldeki ikinci üniteyi hizmete soktu.  

Liderler, Kudankulam NGS'de inşa edilecek 3. ve 4. ünitelerin temelini de attı. Santralde toplam 5 ünite olması planlanıyor.

İthal edilen PWR technolojisini kullanan Hindistan'ın ilk nükleer santrali olan santralin iki ünitesi 1000 MW kapasiteye sahip. 

Kudankulam Nükleer Santrali 1988 yılında eski SSCB ve Hindistan arasında imzalanan bir anlaşma ile gündeme geldi. Santralin kurulumuna 31 Mart 2002 yılında başlandıysa da özellikle de balıkçıların yoğun muhalefeti nedeniyle bir çok defa ertelendi. Santralin birinci ünitesi 22 Ekim 2013 yılında şebekeye bağlandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler