1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Bolu'ya 14.5 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Bolu'ya 14.5 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - ZGC BES Enerji A.Ş. Bolu'da kanatlı hayvan altlığından ve orman atıklarından elektrik üretecek 14.5 MW'lık biyokütle tesisi kuracak.ZGC...

Bolu'ya 14.5 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - ZGC BES Enerji A.Ş. Bolu'da kanatlı hayvan altlığından ve orman atıklarından elektrik üretecek 14.5 MW'lık biyokütle tesisi kuracak.

ZGC BES Enerji A.Ş. tarafından Bolu İli, Merkez İlçesi, Kuzörenemirler Köyü, Güzlükbaşı Mevkiinde 29.887,00 metrekarelik alanda Kanatlı Hayvan Altlığından ve Orman Atıklarından (Biyokütle) Elektrik Üretimi Yapan 14,5 MWe (15,3MWm) kurulu güce sahip Yenilenebilir Enerji Santrali Projesi'nin hayata geçirilmesi planlanıyor.

131.655.748,46 TL bedelli proje kapsamında  Bolu İli’ nin Merkez İlçesi, Yeniçağa İlçesi ve Dörtdivan İlçesi sınırlarından elde edilecek kanatlı hayvan altlıkları ve orman atıkları (biyokütle) kullanılacak ve işlem sırasında çevreye yayılan kötü kokular tümüyle bertaraf edilecek.

Santralde üretilecek elektrik enerjisi 34,5 kV’luk bir enerji iletim hattı vasıtası ile bağlaşımlı sisteme verilecek.

Proje ile ilgili olarak, 03.01.2013 tarihinden itibaren 49 yıl üretim faaliyeti göstermek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ nun 03.01.2013 tarihli ve 4220-2 sayılı kararı ile üretim lisansı verilmişti.

PROJE İLE İLGİLİ HALKIN KATILIM TOPLANTISI YAPILACAK

Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlayan proje ile ilgili halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 03/11/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya BOLU Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler