1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Karapınar YEKA kullanım hakkı için yarışılacak

Karapınar YEKA kullanım hakkı için yarışılacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı'nın (YEKA) yurt içinde 1000 MW kapasiteli üretim karşılığı...

Karapınar YEKA kullanım hakkı için yarışılacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı'nın (YEKA) yurt içinde 1000 MW kapasiteli üretim karşılığı kullanım hakkı için yarışma düzenliyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) Kullanım Hakkı Yarışması ilanını bugünkü Resmi Gazete'den duyurdu.

Buna göre, Karapınar YEKA'da 1000 MWe bağlantı kapasitesi için Yurt İçinde Üretim Karşılığı Tahsis olarak; Şartnamede belirtilen özelliklerde entegre 500 MWp/yıl kapasiteli FV güneş modülü üretim fabrikasının ve AR-GE Merkezinin kurulması, AR-GE faaliyetlerinin yürütülmesi ve toplam 1000 MWe kurulu gücündeki Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisinin Şartnamede koordinatları verilen Karapınar YEKA da kurularak devreye alınması için yarışma düzenleniyor.

FV güneş modülü üretecek olan fabrika, Serbest Bölgeler hariç, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi Şartnamede koordinatları verilen alanda, AR-GE Merkezi ise ilgili mevzuatta öngörülen yerlerde kurulacak.

Fabrika ve AR-GE Merkezi kurulumu; sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 18 ay, Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi ise Fabrika kurulumunu takip eden 36 ay içerisinde bitirilecek.

YARIŞMA 15 ARALIK'TA

Yarışma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nde 15/12/2016 tarihinde, saat 14:00’de mali teklif zarflarının açılması ve Yönetmeliğe uygun olarak açık eksiltmeye geçilmesi suretiyle yapılacak.

YARIŞMA USULÜ

Yarışma, Şartnamede ilan edilen kilovatsaat başına elektrik enerjisi yarışma başlangıç tavan fiyatı üzerinden açık eksiltme usulüne göre yapılacak. 

Yarışmaya katılacak isteklilerin FV güneş modülü üretim teknolojisine göre 01/01/2014 - 30/06/2016 tarihleri arasında, Şartnamede Tablo1’de belirtilen ingot üretimi hariç dilimleme, hücre ve modül üretimi aşamaları/işlemlerini entegre olarak gerçekleştirerek 3000 MWp FV güneş modülü üretmiş olması gerekiyor. 

Şartname, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nde görülebilir ve 1000 lira karşılığında temin edilebilecek. 

SON BAŞVURU TARİHİ 12 ARALIK

Başvurular, 12/12/2016 tarihi saat 14:00’e kadar, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’ne elden teslim edilecek. Başvuruların incelenmesine aynı tarih ve adreste saat 16:00’da başlanarak detay incelemeye geçilecek.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler