1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik uzlaştırma ayrıntıları belirlendi

Elektrik uzlaştırma ayrıntıları belirlendi

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasasında, uzlaştırma hesaplarında kullanılacak profillerin belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.Enerji Piyasası...

Elektrik uzlaştırma ayrıntıları belirlendi

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasasında, uzlaştırma hesaplarında kullanılacak profillerin belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, "Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği Uyarınca Uzlaştırma Hesaplamalarında Kullanılacak Profil Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar"ı yürürlükten kaldırarak yerine "Uzlaştırma Hesaplarında Kullanılacak Profillerin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar" kabul etti.

Resmi Gazete'de yayımlanan bu düzenlemenin amacı Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği uyarınca, uzlaştırma hesaplamalarında kullanılacak profil uygulamasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi olarak belirlendi.

Düzenleme Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği, uzlaştırma kapsamındaki uzlaştırmaya esas çekiş birimlerine ait sayaçlardan, uzlaştırma dönemi bazında ölçüm yapılamaması durumunda okunacak ölçüm değerlerine uygulanacak profillerin belirlenme yöntemine, profillerin onaylanmasına, profillerin geçerlilik süresine ve bu süreçte tarafların görevlerinin tanımlanmasına ilişkin usul ve esasları kapsıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler