1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eskişehir`e 2 MW`lık GES kurulacak

Eskişehir`e 2 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - KM Solar, Eskişehir'de 2 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali kuracak.KM Solar İnş. Güneş Enerjisi Elektrik Üretim San. ve Tic....

Eskişehir`e 2 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - KM Solar, Eskişehir'de 2 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

KM Solar İnş. Güneş Enerjisi Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. , Eskişehir ili, Odunpazarı ilçesi, Doğankaya Mahallesinde 38.178,84 m2 alanda toplam  1,98 MW güce sahip iki adet Güneş Enerji Santrali kurmayı planlıyor.

6.677.446,96 TL bedelli proje  kapsamında kurulacak olan 999 kW'lık (0,99 MWe ) 2 adet elektrik üretim tesisi tamamen bağımsız üretim yapacak ve üretimleri ayrı sayaçlardan geçerek sisteme aktarılacak.

Proje kapsamında soğutma sistemi kullanılmayacak.  Toplam 8.184 adet çok kristalli fotovoltaik panel ve 2 adet evirici (invertör) kullanılacak olan tesiste düz zemine optimum açıda sabitlenen güneş ışığından yılda 0,99 MW'lik her bir tesisten yaklaşık 1.530 MWh olmak üzere yılda toplam yaklaşık 3.060 MWh'lik elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor.

Projeden üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler