1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjiye 5 yılda 36 milyar TL

Enerjiye 5 yılda 36 milyar TL

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Berat Albayrak, gelecek beş yılda elektrik dağıtımına 18 milyar TL yatırım yapılacağını belirterek “Bir o kadar...

Enerjiye 5 yılda 36 milyar TL

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Berat Albayrak, gelecek beş yılda elektrik dağıtımına 18 milyar TL yatırım yapılacağını belirterek “Bir o kadar yatırımı da biz yapacağız” dedi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik dağıtım şirketleri Meram ve Sedaş’ın Konya’daki çağrı merkezlerini hizmete açtı. Bakan Albayrak, açılış töreninde yaptığı konuşmada enerji yatırımları konusunda yeni bir dönemin içine girildiğini belirtti. Gelecek 5 yıllık dönemde elektrik dağıtımına yapılacak yatırımların katlanarak artacağını belirten Albayrak, “Kamu olarak biz, EPDK ile birlikte bu süreci çok yakından takip edeceğiz. Önümüzdeki 5 yıllık planda, bugün sektörde ne kadar eksik varsa birçoğunu çözmüş olacağız” dedi. 

5 YILDA 36 MİLYAR TL’LİK YATIRIM 

2011-2016 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde 8.8 milyar TL tutarında bir yatırım yapıldığını anlatan Albayrak “2016-20 dönemindeki 5 yıllık dönemde, bu yatırım bütçesini 18 milyar TL’ye çıkardık. Bu rakam sadece dağıtımcıların yapacağı yatırım. Yaklaşık bir o kadar yatırımı da biz yapacağız. Artan enerji ihtiyacını temin etmek, kapasite artışını ve kesintisiz enerjiyi sağlamak için de bu çerçevede çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler