1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yunanistan’da iletim işine İtalyanlar ve Çinliler talip

Yunanistan’da iletim işine İtalyanlar ve Çinliler talip

Enerji Günlüğü - Yunanistan elektrik iletim şebekesinin yüzde 24 hissesinin satışı için açılan ihaleye biri İtalyan, biri Çinli olmak üzere iki talip...

Yunanistan’da iletim işine İtalyanlar ve Çinliler talip

Enerji Günlüğü - Yunanistan elektrik iletim şebekesinin yüzde 24 hissesinin satışı için açılan ihaleye biri İtalyan, biri Çinli olmak üzere iki talip çıktı. 

Yunanistan’ın elektrik iletim şebekesinin satış ihalesine biri uzak diğeri yakın bir ülkeden olmak üzere iki teklif geldi. Yunanistan Elektrik İletim İşletmesi’nin (ADMIE) satışa çıkarılan yüzde 24’lük hissesine İtalyan TERNA ve Çinli SGID teklif sundular. 

ADMIE özelleştirme ihalesinin bu ayın sonuna kadar sonuçlanması bekleniyor. Buna karşılık, söz konusu hisselerin satışına dair anlaşmasının yıl sonundan önce tamamlanamayacağı belirtiliyor. 

Yunanistan’ın elektrik iletim şebekesi özelleştirmesinin arkasında ülkede son beş-altı yıldan bu yana devam eden ekonomik kriz yatıyor. Atina hükümeti, borçlu olduğu kreditör ülke ve şirketlerle yaptığı kurtarma paketi anlaşması kapsamında, elektrik piyasasını serbestleştirirken kamunun payını azaltmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler