1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım-2'ye finansman aranıyor

Kuzey Akım-2'ye finansman aranıyor

Enerji Günlüğü - AB muhalefeti nedeniyle finansman sorunu yaşayan Kuzey Akım-2 projesi için finansman imkanları araştırılıyor.Rus doğal gaz devi Gazprom...

Kuzey Akım-2'ye finansman aranıyor

Enerji Günlüğü - AB muhalefeti nedeniyle finansman sorunu yaşayan Kuzey Akım-2 projesi için finansman imkanları araştırılıyor.

Rus doğal gaz devi Gazprom ile Avrupalı ortaklarından oluşan konsorsiyumun Polonya rekabet otoritesi tarafından onaylanmaması sonrasında finansman temininde zorluk yaşayan Kuzey Akım-2 projesi için finansman imkanları araştırılıyor.

Kuzey Akım 2'nin iletişim direktörü Ulrich Lissek yaptığı açıklamada, 9,9 milyar Euro büyülüğündeki projenin devam etmesini engelleyecek bir durum olmadığını, projenin finansmanı için yeni yollar arayışında olduklarını söyledi. 

Lissek açıklamasında Uniper, Witntershall, Shell, OMV ve Engie'nin konsorsiyumda yer almaya devam ettiklerini ve projeye bağlı olduklarını belirterek, Kuzey Akım 2'den doğal gaz akışının planlanodığı gibi 2019'da başlayacağını vurguladı.

Gazprom, Avrupalı ortaklarıE.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE ve Royal Dutch Shell ile geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kuzey Akım-2 boru hattının kapasitesinin arttırılması için ortaklık anlaşması imzalamıştı. 

Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak proje için bir grup AB üyesi ülke endişeli ve incceleme veya iptal için girişimlerde bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler