1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Almanya nükleer atık anlaşmasını onayladı

Almanya nükleer atık anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü - Almanya hükümeti, nükleer atık depolama sorumluluğunu devletin üstlenmesini öngören bir anlaşmayı onayladı.Almanya federal kabinesi,...

Almanya nükleer atık anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü - Almanya hükümeti, nükleer atık depolama sorumluluğunu devletin üstlenmesini öngören bir anlaşmayı onayladı.

Almanya federal kabinesi, dört büyük enerji şirketi E.ON , RWE , EnBW  ve Vattenfall'ın 2022 yılına kadar 23.6 milyar Euroluk bir fona katkı yapmaları karşılığında nükleer atık depolama sorumluluğunu devletin üstlenmesini öngören bir anlaşmayı onayladı.

Bu anlaşmayla E.ON , RWE , EnBW  ve Vattenfall, ülkedeki nükleer santrallerin  sökülmesinden sorumlu olacaklar. Ayrıca anlaşma ile şirketlerin gelecekteki finansal durumu hakkındaki kaygılar giderildiği gibi, ara ve nihai atıkların depolanma giderleri üzerindeki belirsizlik de ortadan kalkıyor.

23.6 milyar Euroluk finansmanın yanında bu dört şirket aynı zamanda nükleer atıkların bertaraf edilmesinden ve atık depolama hazırlıklarından da sorumlu olacaklar. 

Almanya'nın beş yıl önce Japonya'daki Fukushima nükleer santral kazasından sonra aldığı nükleer teknolojiyi terk etme kararı uyarınca ülkedeki tüm nükleer santraller 2022 yılına kadar hizmetten çıkarılacak. Şu anda hala ülkede 8 nükleer santral işletmede. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler