1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Türk Akımı için kesin tarih verdi

Rusya Türk Akımı için kesin tarih verdi

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı inşasını 2019 yılına kadar kesin bir şekilde gerçekleştirecek. Rusya...

Rusya Türk Akımı için kesin tarih verdi

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı inşasını 2019 yılına kadar kesin bir şekilde gerçekleştirecek. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gazprom Başkanı Aleksey Miller ile Türk Akımı projesinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdi. Gazprom Başkanı Aleksey Miller görüşme sırasında, 2019 yılına kadar Türk Akımı boru hattının inşa edileceğini kesin bir şekilde söyleyebileceklerini bildirdi. 

Gazprom'un Karadeniz'de Türkiye ekonomi bölgesinde arama çalışmalarının yapılması için gerekli izni aldıklarını hatırlatan Miller, "Tüm bunlar iki boru hattının da 2019 yılına kadar inşa edileceğini kesin olarak söylememizi sağlıyor. 15 milyar 750 milyon metreküp doğalgaz kapasitesine sahip bir boru hattı Türk piyasası, ikincisi ise Avrupalı tüketiciler için kullanılacak. Bu proje Türkiye üzerinden Avrupalı ülkelere transit altyapının kurulmasını öngörüyor. Hazırlık çalışmaları dikkate alınınca Gazprom Rusya topraklarında gerekli tüm altyapıyı kurdu." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler