1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünyanın en uzun elektrik bağlantısına Brexit engeli

Dünyanın en uzun elektrik bağlantısına Brexit engeli

Enerji Günlüğü - İngiltere ve İzlanda arasında kurulması planlanan dünyanın en uzun elektrik kablo bağlantısı Brexit nedeniyle ertelenebilir.İsveçli...

Dünyanın en uzun elektrik bağlantısına Brexit engeli

Enerji Günlüğü - İngiltere ve İzlanda arasında kurulması planlanan dünyanın en uzun elektrik kablo bağlantısı Brexit nedeniyle ertelenebilir.

İsveçli yenilenebilir enerji şirketi Landsvirkjun yönetimi tarafından yapılan açıklamada, İzlanda'dan İngiltere'ye uzanacak olan 1000 kilometrelik dünyanın en uzun elektrik enterkonnekte bağlantısının İngiltere'nin AB üyeliğinden çıkma kararı nedeniyle ertelenebileceği belirtildi. 

İki ülkenin geçen yıl aldıkları bağlantı hattı için araştırma yapma kararı ile oluşturulan  IceLink projesiyle İngiltere'de 1.6 milyon haneye elektrik ulaştırılması planlanıyor. Hattın inşaasının toplamda 3-3.5 milyar Euro'ya malolması bekleniyor. 

İngiltere'nin elektrikte dışa bağımlılığının 2020 yılına kadar eski kömür ve nükleer santrallerin kapatılmasıyla daha da artacağı tahmin ediliyor.  IceLink projesinin hayata geçmesi için devlet desteğinin şart olduğu belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler