1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, Kuzey Akım 2 ortaklığını iptal edebilir

Gazprom, Kuzey Akım 2 ortaklığını iptal edebilir

Enerji Günlüğü - Gazprom, Kuzey Akım 2 boru hattı projesi için Avrupalı şirketlerle yapılmış ortaklık anlaşmasını iptal etmeyi değerlendirecek. Rus...

Gazprom, Kuzey Akım 2 ortaklığını iptal edebilir

Enerji Günlüğü - Gazprom, Kuzey Akım 2 boru hattı projesi için Avrupalı şirketlerle yapılmış ortaklık anlaşmasını iptal etmeyi değerlendirecek. 

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Rus doğal gazını Almanya'ya taşıyacak olan Kuzey Akım-2 boru hattı projesinde Uniper, Wihtershall, Shell ve Engie ile ortaklık anlaşmasını 9 Kasım'daki Yönetim Kurulu toplantısında iptal etmeyi değerlendirecek. 

9,9 milyar dolar tutarındaki proje, Ukrayna'yı by-pass etmek amacıyla gündeme geldi.  Kuzey Akım 2 boru hattı projesi, Avrupa'nın Rusya'ya olan doğalgaz bağımlılığını arttıracağı ve bazı Avrupa ülkelerinin doğalgaz transit gelirlerini ortadan kaldıracağı için yoğun bir muhalefet ile karşı karşıya. Kuzey Akım 2 boru hattının inşaası için Polonya Rekabet Kurulu'na yapılan katılım ortaklığı oluşturma başvurusu Polonya hükümetinin muhalefeti nedeniyle geri çekilmişti.

AB'YE SUNULACAK ÖNERİLER BELİRLENİYOR

Öte yandan Gazprom bir açıklama yaparak, Avrupa Birliği'nin açtığı anti-tekel soruşturmasında AB Komisyonu'na sunacağı nihai öneriler üzerinde çalışmakta olduğunu bildirdi.

KUZEY AKIM 2'YE POLONYA ENGELİ

AB KUZEY AKIM 2'Yİ İNCELİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler