1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kızılderililerden Dakota petrol boru hattı protestosu

Kızılderililerden Dakota petrol boru hattı protestosu

Enerji Günlüğü - Kızılderililer, topraklarından, kutsal suları ve mezarlıklarından geçen Dakota petrol boru hattını protesto ettiler.Amerika Birleşik...

Kızılderililerden Dakota petrol boru hattı protestosu

Enerji Günlüğü - Kızılderililer, topraklarından, kutsal suları ve mezarlıklarından geçen Dakota petrol boru hattını protesto ettiler.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapımı devam eden ve başta Standing Rocks kabilesi olmak üzere yerli halklara ait birçok toprak üzerinden ve kutsal kabul ettikleri sulardan ve mezarlıklardan geçen Dakota petrol boru hattını protesto ettiler.

Energy Transfer şirketi tarafından geliştirilen, Illinois, Kuzey Dakota ve Güney Dakota'dan geçen 'Dakota Access' adlı 3.8 milyar dolarlık boru hattı projesinin yapımı, bölgedeki kutsal mezarlara zarar vereceği ve Missouri nehrinden sağlanan içme suyunu kirleteceği için Eylül ayından beri protestolarla karşı karşıya.

POLİSİN SERT MÜDAHALESİ TEPKİ ÇEKTİ

Çevre gönüllülerinin de destek verdiği protestolara polis sert müdahalede bulundu. Polis helikopterleri havada tur atarken, onlarca kişi gözaltına alındı. Polisin sert müdahalesi tepkilere neden oldu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler