1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Menzelet ve Kılavuzlu HES Akfen Grubu'nun

Menzelet ve Kılavuzlu HES Akfen Grubu'nun

Enerji Günlüğü - Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santrallerinin yeni sahibi Akfen Grubu oldu. Akfen iştiraki Akörenbeli Hidroelektrik AŞ, iki santral...

Menzelet ve Kılavuzlu HES Akfen Grubu'nun

Enerji Günlüğü - Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santrallerinin yeni sahibi Akfen Grubu oldu. Akfen iştiraki Akörenbeli Hidroelektrik AŞ, iki santral için 1 milyar 250 milyon TL teklif sundu. (20 Eylül 2017 tarihli güncelleme: Akfen'in en yüksek teklifi verdiği ihale iptal edildi, varlıklar yeniden satışa çıkarıldı. Sonraki gelişmeleri, haberin en altındaki linkteki haberimizden okuyabilirsiniz. Enerji Günlüğü )   

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santralleri ile bu tesislere ait taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda yapıldı. Görüşmelere, 10 teklif sahibinin temsilcileri katıldı.

Kapalı elemesiz tekliflerin alındığı ilk turda en yüksek teklifin 800 milyon lira olduğu açıklandı. Ardından elemeli turlara geçildi. Beş  elemeli turun ardından, 1 milyar 152 milyon liralık fiyat üzerinden açık artırma aşamasına geçildi. Açık artırmada en yüksek teklif Akfen Grubu iştiraki Akörenbeli Hidroelektrik Santral Yatırımları Yapım ve İşletme AŞ’den geldi. 

178 MW KURULU GÜÇ

Özelleştirilen Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santralleri Kahramanmaraş’ta bulunuyor. Menzelet 124 megavat (MW), Kılavuzlu ise 54 MW kurulu güce sahip. Santrallerin Akfen Grubu’na devri için Rekabet Kurumu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun görüş ve onayı gerekiyor. 

İHALEDE DEVLER YARIŞTI 

Kılavuzlu ve Menzelet Hidroelektrik Santralleri’ni almak için sektörün önde gelen oyuncuları yarıştı. Teklif sahipleri Kipaş-Kale Ortak Girişim Grubu, PPC Elektrik Tedarik ve Ticaret AŞ, Entek Elektrik Üretimi AŞ, Altek Alarko Elektrik Santralleri Tesis İşletme ve Ticaret AŞ, Turcas-Yapısan Ortak Girişim Grubu, Reşadiye Hamzalı Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Akörenbeli Hidroelektrik Santral Yatırımları Yapım ve İşletim AŞ, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ, IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ olarak sıralanıyordu. 

Koç Grubu'ndan Menzelet ve Kılavuzlu HES’e en yüksek teklif

Önceki ve Sonraki Haberler