1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gökçüoğlu: İzmir'i yenilenebilir enerji merkezi yapmalıyız

Gökçüoğlu: İzmir'i yenilenebilir enerji merkezi yapmalıyız

Enerji Günlüğü - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, bugüne kadar yapılan çalışmalarla İzmir'in yenilenebilir enerjide...

Gökçüoğlu: İzmir'i yenilenebilir enerji merkezi yapmalıyız

Enerji Günlüğü - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, bugüne kadar yapılan çalışmalarla İzmir'in yenilenebilir enerjide mukayeseli bir üstünlüğü olduğunu kaydettti.

İzmir EBSO'da düzenlenen ve modoretörlüğünü Enerji Günlüğü Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Kara'nın yaptığı 'Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Vizyonu: Yerli Ekipman Üretimi Paneli'nde konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, İzmir'in, yenilenebilir enerji konusunda bugüne kadar oluşturdukları altyapıyla, vizyonla, yenilenebilir enerji ihtisas OSB'yle, kurdukları kümeyle, kooperatif çalışmalarıyla mukayeseli bir üstünlüğü olduğunu söyledi. 

Gökçüoğlu, "İzmir'i dünyadaki tüm şehirlerle rekabet eden bir yenilenebilir enerji merkezi haline getirebilirsek, ülkemizdeki tüm diğer şehirleri de bu alanda daha ileriye taşımamız mümkün olacaktır' dedi.

BERGAMA OSB'YE 40 MİLYON EUROLUK RÜZGAR YATIRIMI

Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım'ın katkıları ile yenilenebilir enerji üretimine yönelik türbin ve jeneratör imalatı ile RES üretiminde kullanılan kanat imalatı yatırımlarının teşvik kapsamına alındığını anlatan Gökçüoğulu şöyle devam etti: 'Bu fırsatı değerlendirmek isteyen Danimarkalı rüzgar türbin kanat üreticisi firma, Bergama OSB'ye 40 milyon euroluk yatırım yapma kararı almış, fabrikanın temeli atılmıştır. Talebimiz yerine ulaşmış oldu. Ancak, bir hususun açık kaldığı inancındayız. Söz konusu yatırımların yan sanayilerinin de bu destek kapsamına alınması faydalı olacaktır. İşte o zaman İzmir, yenilenebilir enerjide üs olmaya aday bir şehir haline gelecektir.'

Önceki ve Sonraki Haberler