1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karadeniz Holding’in 4 yeni yüzer santrali yolda

Karadeniz Holding’in 4 yeni yüzer santrali yolda

Enerji Günlüğü - Karadeniz Holding’in, Gana, Myanmar ve Endonezya’nın elektrik ihtiyacını karşılamak üzere inşa ettiği 4 yeni yüzer enerji santrali...

Karadeniz Holding’in 4 yeni yüzer santrali yolda

Enerji Günlüğü - Karadeniz Holding’in, Gana, Myanmar ve Endonezya’nın elektrik ihtiyacını karşılamak üzere inşa ettiği 4 yeni yüzer enerji santrali bu ülkeler doğru yola çıktı. 

Karadeniz Holding'in toplam 1200 megavat (MW) kapasiteye sahip 4 yeni yüzen enerji santrali daha tamamlandı. Söz konusu santraller, hizmet vereceği ülkelere, Gana, Myanmar ve Endonezya’ya doğru yola çıkıyor. Gemilerin uğurlanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da katılımıyla tören düzenlendi. 

İnşası tamamlanan gemilerden 480 megavat kapasiteli Karadeniz Powership Osman Khan Gana’ya hizmet verecek. 480 megavat kapasiteli Karadeniz Powership Onur Sultan ise Myanmar’ın elektrik ihtiyacını karşılayacak. 120'şer megavat kurulu güce sahip Karadeniz Powership Gökhan Bey ve Karadeniz Powership Yasin Bey gemileri de Endonezya'ya gidecek. 

Düzenlenen törende, şirketin yeni üreteceği 14 yeni enerji gemisinin inşaatı da başlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler