1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İlk ev tipi lisanssız güneş santrali devrede

İlk ev tipi lisanssız güneş santrali devrede

Enerji Günlüğü - Denizli’de ilk kez 20 panel ile bir evin çatısına kurulan 5.1 kWp gücündeki lisanssız güneşten elektrik üretim tesisi şebekeye bağlandı. Türkiye’de...

İlk ev tipi lisanssız güneş santrali devrede

Enerji Günlüğü - Denizli’de ilk kez 20 panel ile bir evin çatısına kurulan 5.1 kWp gücündeki lisanssız güneşten elektrik üretim tesisi şebekeye bağlandı. 

Türkiye’de 1 MW’ye kadar kurulu güce sahip lisanssız elektrik üretim tesisler için yeni başvurular fiilen kabul edilmez noktaya gelmişken, gözler çatı tipi güneş sistemlerinde. Denizli’de ilk kez kendi elektriğini üretecek çatı tipi bir güneş sistemi TEDAŞ’tan kabul alarak şebekeye bağlandı. 

LÜTFİ-MÜNİRE ÖZKAN ÇİFTİ

20 panelden ve uzantısı diğer ekipmanlardan oluşan sistemin kurulu gücü 5.1 kWp. Sistem, çatısına kurulduğu Lütfi ve Münire Özkan çiftine ait müstakil evin elektrik ihtiyacını karşılayacak, ihtiyaç fazlasını ise dağıtım şirketine satacak. 

İSTENEN NOKTADAN UZAK

2012’de uygulamaya giren Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği tüketicilere 1 MW’a kadar güçlerde arazi ve çatılarda kendi elektriğini üretme ve fazlasını satma  imkanı tanımıştı. Fakat mevzuatın bir türlü küçük sistemler için iyileştirilmemesi sebebiyle küçük sistemler cazibesini yitirmiş, bir türlü istenen ilgiye mazhar olamamıştı. 

Serdar EKİZ - Enerji Günlüğü / Denizli

Önceki ve Sonraki Haberler