1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık, Libya santralinin 2. ünitesini de devreye aldı

Çalık, Libya santralinin 2. ünitesini de devreye aldı

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Libya’nın başkenti Trablus’a 120 km uzaklıktaki Humus şehrinde kurduğu 526 MW'lik çevrim santralinin ikinci ünitesini...

Çalık, Libya santralinin 2. ünitesini de devreye aldı

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Libya’nın başkenti Trablus’a 120 km uzaklıktaki Humus şehrinde kurduğu 526 MW'lik çevrim santralinin ikinci ünitesini devreye aldı.

Çalık Enerji bir açıklama yaparak, Libya’nın Al-Khums şehrinde yapımını üstlendiği '526 MW Basit Çevrim Elektrik Santrali' projesinde 2. ünite türbinin senkronizasyonu yapılarak baz yükte elektrik üretiminin başladığını duyurdu.

6 Kasım 2016 Pazar günü Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Khalifa Al-Ghawiel’in ve diğer devlet yetkililerinin katılımı ile projenin yeniden ateşlemesi yapıldı.  2. ünite türbininden elde edilecek elektrik enerjisi, Kasım ayı içerisinde mevcut elektrik dağıtım şebekesine senkron edilerek, Libya halkının hizmetine sunulacak. 

Açıklamaya göre, 2017 yılı ilk çeyreği içerisinde projenin geçici kabul belgesinin alınması hedefleniyor. 

Son 6 senedir elektrik enerjisi alanında Libya'da yapılan en büyük ve çalışmaları tüm hızı ile devam eden tek projesi olma özelliğine sahip olan santralin tamamlanması ile birlikte 2 adet GE 9FA türbinlerinden elde edilecek elektrik enerjisi Libya’nın mevcut kurulu gücünün %6’sını karşılayacak. Santralin, 1.400 MW enerji açığı olan Libya’nın enerji konusundaki sıkıntılarını büyük ölçüde rahatlatması bekleniyor.

Petrol ve doğalgaz yakıt türleriyle çalışacak santralin inşaası yanında gaz tribünlerinin 12 yıl boyunca bakım ve servisleri de Çalık Enerji tarafından yapılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler