1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Japonya ve Hindistan nükleer işbirliği yapacak

Japonya ve Hindistan nükleer işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Asya'nın ikinci ve üçüncü büyük ekonomisine sahip iki ülke olan Hindistan ve Japonya, nükleer işbirliği anlaşması imzaladı.Hindistan...

Japonya ve Hindistan nükleer işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Asya'nın ikinci ve üçüncü büyük ekonomisine sahip iki ülke olan Hindistan ve Japonya, nükleer işbirliği anlaşması imzaladı.

Hindistan Başbakanı Narenda Modi'nin Japonya ziyareti esnasında Japon mevkidaşı Sinoz Abe ile nükleer işbirliği anlaşması imzaladı. Cuma günü imzalanan anlaşmanın yenilenebilir enerji, ekonomik büyüme ve barışçıl ve güvenli bir dünya için karşılıklı güven ve stratejik ortaklık için yeni bir düzeyi ifade ettiği belirtildi. 

Anlaşma 2015 yılında iki lider tarafından imzalanan işbirliği mutabakatı çerçevesinde, altı yıl süren müzakereler sonunda imzalandı. Anlaşma ile 30 yılı aşkın bir süredir uluslararası nükleer santral ve materyal ticareti yasaklanmış olan Hindistan, Japonya'dan nükleer teknoloji ithal edebilecek. 

İki ülkenin ortak yaptıkları açıklamaya göre, iki ülke liderleri Hindistan'ın Uluslararası Nükleer Tedarikçiler Grubu'na (NSG) tam üye olması için çalışacaklar. 

Önceki ve Sonraki Haberler