1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi Mart'ta

4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi Mart'ta

Enerji Günlüğü - 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul’da düzenleniyor.Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük...

4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi Mart'ta

Enerji Günlüğü - 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul’da düzenleniyor.

Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük nükleer etkinliği olan Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2017 tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Nükleer Sanayi Derneği’nin desteğiyle Nükleer Mühendisler Derneği ev sahipliğinde dördüncü kez nükleer sanayinin önde gelen isimlerini İstanbul’da buluşturacak. 

Pullman İstanbul Convention Center’da düzenlenecek Zirve, Türkiye’deki yerli firmalara 16 milyar dolarlık nükleer santral pazarından pay alabilmeleri açısından büyük bir fırsat yaratacak. Zirve’de santral başına 3 milyar dolarlık iş hacminden Türk firmalarının nasıl yararlanabileceği ortaya konacak. Zirve, Ortadoğu ve Afrika’daki yeni pazarların tanıtılmasında da aracılık edecek. 

TÜRK FİRMALARI GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRMELİ

Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Zirve Başkanı Doç. Dr. Şule Ergün, Türk firmalarının nükleer enerji pazarından pay almasına aracılık eden Zirve’nin sektörde önemli bir yere sahip olduğunu ve her yıl hatırı sayılır işbirliklerine ev sahipliği yaptığını söyledi.

Türk firmalarına Zirve öncesi tavsiyelerde de bulunan Doç. Dr. Ergün, firmaların yapımı ve fizibilite süreci devam eden nükleer projelerde yer almak için güçlerini birleştirmelerinin son derece önemli olduğunu ifade etti. Ergün, Türk firmalarının eğer kümelenmeye giderse, uluslararası firmaların tedarik ağının önemli bir parçası olabileceklerine dikkat çekti. Ergün, bu ağa bir kez giren bir firmanın yakın coğrafyamızda yapılacak diğer nükleer projelerde de yer almak için önemli bir aday olacağının altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler