1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İngiltere, Doğu Afrika enerji piyasasına yatırım yapıyor

İngiltere, Doğu Afrika enerji piyasasına yatırım yapıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti devasa fırsatlar barındıran Doğu Afrika petrol ve gaz endüstrisinin gelişimi için bilgi ve deneyimin arttırılması...

İngiltere, Doğu Afrika enerji piyasasına yatırım yapıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti devasa fırsatlar barındıran Doğu Afrika petrol ve gaz endüstrisinin gelişimi için bilgi ve deneyimin arttırılması çalışmaları yürütüyor.

İngiliz Yüksek Komiseri Nic Hailey, 4. Doğu Afrika Petrol ve Gaz Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Doğu Afrika petrol ve gaz sektörünün büyümesine yardımcı olacak bilgi, birikim ve yatırım sağlamak amacıyla İngiliz organizasyonlarının çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Doğu Afrika'nın hidrokarbon üretiminde dünya standartlarında büyük bir oyuncu olarak pozisyonunu sağlamlaştırdığını kaydeden Hailey, İngiltere'nin Kuzey Denizi petrol ve gaz alanında 50 yıldan fazla deneyime sahip olduğunu ve bu konuda oldukça önemli şirketlere sahip olduğunu ve bu anlamda bu bölgeye yardım konusunda oldukça avantajlı konumda olduğunu söyledi.

Hailey, Aberdeen Üniversitesi'nin Dar es Salaam Üniversitesi ile geçen yıl işbirliği yaparak, Tanzanya'nın petrol ve gaz sektörü için 2 milyon Dolarlık yerel insan kaynağı yetiştirmek için çalışmalar yürüttüğünü ve aynı zamanda İngiliz şirketlerin de okul programları ile bölgede eğitime yatırım yaptıklarını kaydetti. Yine, Tullow Group'un eğitim çalışmalarıyla Kenya'nın enerji sektörü için nitelikli insan yetiştirildiğini, BG Group'un da benzer bir programla Tanzanya'da çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Almanya'nın desteğiyle İngiliz devletinin düzenlediği Afrika Petrol ve Gaz Deneyim Programı ile yerel işgücü istihdamını arttırmayı amaçladıklarını kaydeden Hailey, Kenya, Uganda, Tanzanya ve Mozambik üzerinde yoğunlaşan beş yıllık program ile 32 bin yerel insana iş imkanı sağlanmasının beklendiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler