1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim Mücadelesine kırılgan ülkeler liderlik edecek

İklim Mücadelesine kırılgan ülkeler liderlik edecek

Enerji Günlüğü - İklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin kurduğu Kırılgan Ülkeler Platformu, iklim değişikliği mücadelesinde liderlik...

İklim Mücadelesine kırılgan ülkeler liderlik edecek

Enerji Günlüğü - İklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin kurduğu Kırılgan Ülkeler Platformu, iklim değişikliği mücadelesinde liderlik edecek.

Marakeş’te düzenlenen Birleşmiş Milletler 22. İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) Taraflar Konferansı'nda (COP22),  iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin kurduğu Kırılgan Ülkeler Platformu hem ahlaki, hem politik hem de Pratik anlamda liderlik için önemli taahhütlerde bulundu. 47 ülkenin üye olduğu Climate Vulnerable Forum (CVF, Kırılgan Ülkeler Forumu), zirvenin son günü bir araya gelerek, CVF Vizyonu adını verdikleri bir bildirge yayınladılar ve tüm dünyayı daha etkin bir biçimde, Paris Anlaşması’nın ortaya koyduğu 1.5 derece hedefine uygun politikalar belirlemeye davet ettiler.

CVF üyesi olan düşük gelirli ülkeler ayrıca şu taahhütlerde de bulundu:

·       CVF ülkeleri, ulusal niyet beyanlarını 2020 yılından önce güncellenecek.

·       Ülkeler en kısa sürede (2030 ile 2050 arasında) %100 yenilebilir enerji hedefine ulaşacaklar.

·       CVF ülkeleri, 2020 yılından önce, 2050 uzun Dönemli Dekarbonizasyon Stratejilerini sunacaklar.

 CVF ayrıca, 2018 yılında gerçekleştirilecek Kolaylaştırıcı Diyalog’dan başarılı sonuçlar elde edilmesini garanti etmek için Temmuz 2018’de bir CVF zirve toplantısı düzenleyecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler