1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özdemir: Güneşte tarife düşsün ama süre uzasın

Özdemir: Güneşte tarife düşsün ama süre uzasın

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, güneş elektriğine verilen satın alım garantisi fiyatının düşürülmesini,...

Özdemir: Güneşte tarife düşsün ama süre uzasın

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, güneş elektriğine verilen satın alım garantisi fiyatının düşürülmesini, buna karşılık alım süresinin 15 yıla çıkarılmasını önerdi. 

Yağmur Özdemir, Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında düzenlenen solar sektörü oturumunda Türkiye’deki bankalarla özellikle güneş enerjisi yatırımları konusunda pek anlaşamadıklarını söyledi. Özdemir, “Biz 10 sene ile sınırlı kalıyoruz. Dünyada bu aralık 13-14 yıl. Bence bu soruna çözüm bulmamız gerekiyor. Benim teklifim, tarifeyi düşürelim ama alım garantisini 10 yıldan 15 yıla çıkaralım. İlk 10 yılda sorun yok ama ondan sonraki süreç için bir çözüm bulmak gerek” diye konuştu. Yağmuz Özdemir, Hindistan ve Pakistan gibi risk oranı daha yüksek yerlerde bile faiz oranının Türkiye’den daha düşük olduğuna da dikkat çekti. 

Güneş enerjisinde çatı uygulamaları konusunda düzenlemelerle ilgili sıkıntılar bulunduğunu kaydeden Özdemir, “Bunların önü açılmalı. YEKA ihalelerinin ertelenmesi bizim açımızdan iyi olacak” ifadelerini kullandı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / ADANA 

Kılıç: Türkiye’nin güneş potansiyeli iştah kabartıyor

 

Önceki ve Sonraki Haberler