1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP, Eni'nin Mısır Zohr sahasından hisse aldı

BP, Eni'nin Mısır Zohr sahasından hisse aldı

Enerji Günlüğü - İngiliz enerji şirketi BP, Mısır karasularındaki dünyanın en büyük doğalgaz rezervlerinden biri olan Zohr sahasında İtalyan...

BP, Eni'nin Mısır Zohr sahasından hisse aldı

Enerji Günlüğü - İngiliz enerji şirketi BP, Mısır karasularındaki dünyanın en büyük doğalgaz rezervlerinden biri olan Zohr sahasında İtalyan Eni şirketinin yüzde 10 hissesini satın aldı.

İtalyan enerji şirketi Eni'nin en fazla nakit paraya ihtiyaç duyduğu anda Akdeniz'in en büyük doğalgaz sahası olan Mısır açıklarındaki Zohr sahasında bulunan Shorouk ruhsat sahası hisselerinin yüzde onunu sattı. İngiliz enerji şirketi BP, 375 Milyon Dolar karşılığında hisseleri satın alma kararı aldı.

İki şirket ayrıca, BP'nin bu yılın sonuna kadar sahadan yüzde 5 daha hisse satın alabileceği konusunda da anlaştı. 

Geçen yıl Eni tarafından keşfedilen Zohr sahası, yaklaşık 850 milyar metreküp gaz rezervine sahip. Sahanın Mısır'ın yaşadığı enerji arz sorunlarını çözmesi ve yeniden enerji ihraç eden bir ülke haline gelmesini sağlaması bekleniyor. 

Akdeniz'in en büyük doğalgaz keşfi olan Zohr Sahasında çalışmaların 2017 yılına kadar başlamsı planlanıyor. Sahadan çıkarılacak gazın 2019 yılına kadar günde 500 bin varil petrole eşdeğer düzeyde olması planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler