1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Karaman'da 22 MW'lık Ketir HES kurulacak

Karaman'da 22 MW'lık Ketir HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Çakra Elektrik, Karaman'da Fariske Deresi üzerinde 22,269 MW kurulu gücünde Ketir HES kurmayı planlıyor.Çakra Elektrik Üretim Ltd. Şti....

Karaman'da 22 MW'lık Ketir HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Çakra Elektrik, Karaman'da Fariske Deresi üzerinde 22,269 MW kurulu gücünde Ketir HES kurmayı planlıyor.

Çakra Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından Karaman İli, Sarıveliler İlçesi, Fariske Deresi üzerinde 23,197 MWm / 22,269 MWe kurulu gücünde Ketir HES'in kurulması planlanıyor.

Projenin inşaatının iki yıl sürmesi ve maliyetinin de 91.560.724 TL olması öngörülüyor. Projenin ekonomik ömrü ise yaklaşık 50 yıl.

Ketir Regülatörü ve HES projesinde üretilen enerji 477 MCM iletkenli enerji nakil hattı vasıtasıyla 6 km mesafedeki Daran HES TM’ne iletilecek.

PROJE İÇİN HALK TOPLANTISI YAPILACAK

Projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 15/12/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya KARAMAN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve KARAMAN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler