1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolün kaderi bugün belirlenecek

Petrolün kaderi bugün belirlenecek

Enerji Günlüğü - OPEC bakanları, Eylül ayında ön anlaşması yapılan üretimin kısılması kararını görüşmek üzere bugün Avusturya'nın başkenti...

Petrolün kaderi bugün belirlenecek

Enerji Günlüğü - OPEC bakanları, Eylül ayında ön anlaşması yapılan üretimin kısılması kararını görüşmek üzere bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya gelecek. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) bakanları, Eylül ayında ön anlaşması yapılan üretimin kısılması kararını görüşmek üzere Çarşamba günü (bugün) TSİ 13.00'te Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya gelecek. 

Suudi Arabistan, 2014 yılında desteklediği "istediğin kadar üret" politikasını değiştirmenin yollarını ararken, İran ve Irak üretim kısıtlamasından muafiyet talep ediyor. Nitekim, İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, Cezayir ve Venezuelalı mevkidaşları ile yaptığı görüşmenin ardından, Viyana'da yaptığı açıklamada, ülkesinin üretimi kısmayacağını kaydetti.

Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Suudi Arabistan, Libya ve Nijerya dışında tüm üyelerin katılmadığı bir anlaşmayı reddetmeye hazırlanıyor. 

PETROL FİYATLARI DÜŞTÜ

OPEC üyelerinin kendi içindeki görüş ayrılıklarının giderilememesi, piyasada olumsuz algılandı ve petrol fiyatları düştü. Brent petrol 46.85 dolar ve ABD türü ham petrol de 45.52 dolar seviyelerinden işlem gördü.

PETROL PİLAVI YİNE ISITILIYOR!

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler