1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Demirdağ: Elektrikte kesinti varsa yatırım vardır

Demirdağ: Elektrikte kesinti varsa yatırım vardır

Enerji Günlüğü - GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Metin Demirdağ, planlı elektrik kesintilerinin yatırım çalışmalarının devam ettiği ve...

Demirdağ: Elektrikte kesinti varsa yatırım vardır

Enerji Günlüğü - GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Metin Demirdağ, planlı elektrik kesintilerinin yatırım çalışmalarının devam ettiği ve kontrol dışı kesintilerin azalacağı anlamına geldiğini söyledi. 

Elektrik dağıtım hatlarına yapılan yatırımların, enerji talebine bağlı olarak planlandığını belirten GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Metin Demirdağ, planlı kesintilerin bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Planlı enerji kesintilerinin mutlaka önceden bildirildiğini ifade eden Demirdağ, “Bunlar dağıtım veya iletim sisteminde programlanmış yatırım-bakım ve onarım aşamalarında yapılan kesintilerdir. Yani arızadan kaynaklı kontrol dışı kesintiler değildir. Planlı kesintiler, yatırım çalışmalarının devam ettiği ve kontrol dışı kesintilerin azalacağı anlamına gelir” diye konuştu.

PLANLI KESİNTİ VE YATIRIM DOĞRU ORANTILIDIR

Planlı kesinti duyurularının ‘Hizmet Kalitesi Yönetmeliği’ gereğince 48 saat öncesinden görsel ve işitsel basının yanı sıra sosyal medya hesapları ve web sitesi kanalıyla tüketicilere iletildiğini hatırlatan Demirdağ, “2015’in ilk 10 ayında toplam 3 bin 770 adet planlı kesinti yapılırken sayı, bu yılın aynı döneminde 4 bin 497 adet olarak gerçekleşti. Bu kesintiler sırasında 153 milyon TL değerinde arıza, onarım, bakım ve yatırım harcaması gerçekleştirdik. Planlı kesinti, bakım, onarım ve yatırımın habercisidir. Yatırımlar, arızadan kaynaklanan kontrol dışı kesintileri önlememizi sağlar. 2016 yılı yatırımlarındaki yüzde 175 artış, arıza kaynaklı kesinti sayısını 2015 yılına göre yüzde 22 azaltmıştır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler