1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Almanya'dan nükleer santrallerin kapatılmasında yumuşama

Almanya'dan nükleer santrallerin kapatılmasında yumuşama

Enerji Günlüğü - Almanya hükümeti, nükleer santrallerin 2022 yılı sonuna kadar tamamen kapatılmasını öngören yasada bazı değişiklikler yapacak...

Almanya'dan nükleer santrallerin kapatılmasında yumuşama

Enerji Günlüğü - Almanya hükümeti, nükleer santrallerin 2022 yılı sonuna kadar tamamen kapatılmasını öngören yasada bazı değişiklikler yapacak ve bu yasadan zarar gören nükleer enerji firmalarına tazminat ödeyecek.

Mart 2011’de Japonya’da yaşanan Fukuşima nükleer faciasının ardından ülkedeki nükleer santrallerin, 2022 yılı sonuna kadar tamamen kapatılmasını kararlaştıran Almanya, bu kararını kısmen yumuşattı. Enerji firmaları tarafından mahkemeye taşınan bu karar ile ilgili Almanya Anayasa Mahkemesi, hükümetin söz konusu firmalara tazminat ödemesini ve konuyla ilgili çıkarılan yasada bazı değişiklikler yapılmasını istedi.

NÜKLEER FİRMALAR KARARDAN MEMNUN

Reaktörlerin kapatılmasının mülkiyet hakkını çiğnediğini savunan firmalar da taleplerinin dikkate alınmasından memnun. Firmalar, zararlarının karşılanması için hükümetle pazarlık masasına oturacak.

Almanya, 2050 yılına kadar elektrik üretiminin en az yüzde 80’inin ve genel enerji tedarikinin yüzde 60’ının yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler