1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Balıkesir'de hayvan ve bitki atıkları elektriğe dönüşecek

Balıkesir'de hayvan ve bitki atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Bioyen Enerji, Balıkesir'in Susurluk ilçesinde organik hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretmeyi planlıyor.Bioyen Enerji Sanayi ve...

Balıkesir'de hayvan ve bitki atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Bioyen Enerji, Balıkesir'in Susurluk ilçesinde organik hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretmeyi planlıyor.

Bioyen Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Balıkesir İli, Susurluk İlçesi, Aziziye Mahallesi, Madenbayırı Mevkiinde  toplam 5.000 m2 kapalı alanda, “Tehlikesiz Atıktan Elektrik Enerjisi Üretim Santrali kurmayı planlıyor.

Kurutulmuş PELET yapılmış, toplam 99 ton tavuk dışkısı (4000 Kcal/Kg) ve biyokütlelerin yakılması ile günde 5 MW elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor.

15.000.000 TL bedelli tesisin kurulacağı alan Balıkesir İl Merkezine yaklaşık 30 km mesafede olup il merkezinin kuzeydoğusunda yer almakta. Planlanan proje kapsamında bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden kaynaklı, biyokütle özelliği taşıyan atıklar toplanacak. Şeftali, erik çekirdeği, çam kozalağı, kanola, pamuk, mısır, çeltik sapları, besi tavuk gübresi, büyükbaş hayvan gübresi, vs. kuru maddeler pelet direkt yakılacak. Tesise alınacak saplar parçalanacak ve tavuk-büyükbaş hayvan atıkları ile karıştırılarak pelet yapılarak yakılacak. Yakılan maddeler buhar üretiminde kullanılacak. Buhar ise türbini cevirerek elektrik üretimini gerçekleştirecek. Proje kapsamında günde 90 ton atık yakılması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler