1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Al Gore: Türkiye’nin yarısı çöl olabilir

Al Gore: Türkiye’nin yarısı çöl olabilir

Enerji Günlüğü - Nobel Ödüllü, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, Türkiye'nin neredeyse yarısının çölleşme riskiyle karşı karşıya olduğunu...

Al Gore: Türkiye’nin yarısı çöl olabilir

Enerji Günlüğü - Nobel Ödüllü, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, Türkiye'nin neredeyse yarısının çölleşme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Nobel Ödüllü, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, kurucusu olduğu The Climate Reality Project tarafından düzenlenen 24 Hours of Reality etkinliğinde yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin yarısının çöl olabileceğine dikkat çekti.

Tüm dünya ile birlikte Türkiye’nin de küresel iklimden etkilendiğini ifade eden Al Gore, bu durumun sadece sıcaklığa değil, aşırı yağışlara da yol açtığını anlatırken, Trabzon, Bartın ve Edirne’den sel görüntüleri paylaştı. Kuraklık tehdidi yaşayan ülkeler arasında yer aldığımızı vurgulayan Al Gore, Türkiye’nin neredeyse yarısının çölleşme riskiyle karşı karşıya olduğunun altını çizdi.

Karbondioksit salınımının en fazla olduğu 24 ülke arasında Türkiye'nin 23. olduğunu belirten Al Gore, salınımda en büyük etkenin yüzde 73 ile enerji kaynaklı olduğunu söyledi. Elektrik, ısıtma, imalat, inşaat gibi alanlarda salınımın azaltılması gerektiğini belirten Al Gore, Türkiye’nin de imzaladığı Paris Anlaşması ile birlikte önemli adımlar atılacağını ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler