1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji tahvil çıkaracak

Zorlu Enerji tahvil çıkaracak

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, yurt içi piyasalarda halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere Türk Lirası cinsinden borçlanma kağıdı...

Zorlu Enerji tahvil çıkaracak

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, yurt içi piyasalarda halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere Türk Lirası cinsinden borçlanma kağıdı çıkaracak.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’den verilen bilgiye göre Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zorlu Başkanlığı’nda toplanan Şirket Yönetim Kurulu, yapılan müzakereler sonucunda bazı kararlar aldı. Buna göre Şirket 280 milyon (ikiyüzseksenmilyon Türk Lirası) tutarını aşmayacak şekilde, vadesi en fazla 3 (üç) yıla kadar olmak üzere değişik vadelerde, Türk Lirası cinsinden borçlanma aracı ihraç edecek. Söz konusu ihracın, bir veya birden çok seferde, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış şeklinde yapılması için Sermaye Piyasası Kurulu'na borçlanma aracı ihracı başvurusu yapılacak.

KAMU KAĞITLARI YA DA TRLIBOR REFERANS OLACAK

Söz konusu borçlanma araçları piyasa koşullarına göre iskontolu ve/veya kuponlu, kuponlu tahvillerin sabit veya değişken kuponlu olarak ihraç edilebilecek. Borçlanma araçlarının faizinin belirlenmesinde ya benzeri vadelerdeki Hazine bonosu ve/veya devlet tahvillerinin bir veya birkaçı, ya da yine ihraç edilecek kağıtların vadesi ile uyumlu bankalararası Türk Lirası Faiz Oranı (TRLIBOR) referans alınacak. İhraç edilecek kağıtların faizleri referans alınacak faiz oranlarına 150-600 baz puan arasında ek gelir ilave edilerek oluşturulacak.

BİST’TE İŞLEM GÖREBİLECEK

Borçlanma aracı ihraçlarının gerçekleştirilmesi, buna ilişkin tutar, vade, faiz ve satış şekli dahil tüm koşulların belirlenmesi, dağıtım esasları ve tahsisatların belirlenmesi gibi konularda Şirket Yönetim Kurulu yetkilendirildi. Yönetim Kurulu, satışların tamamlanması ve Borsa İstanbul AŞ'de işlem görmesi de dahil olmak üzere gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesini de temin etme yetkisine sahip olacak.

Alınan karar kapsamında yapılacak ihraçlar kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul Anonim Şirketi, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takas ve Saklama Bankası AŞ ve Kamuyu Aydınlatma Platformu da dahil olmak ve bununla sınırlı olmamak üzere her türlü resmi kurum ve kuruluşlara yapılacak olan başvurular ve diğer tüm merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılması ve her türlü iş ve işlemlerin ifası hususunda da Şirket Yönetimi'nin yetkilendirilmesi oybirliğiyle kararlaştırıldı.

​ 
Önceki ve Sonraki Haberler