1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. RES ve GES`lere 7 GW`lik lisanssız kapasite tahsisi

RES ve GES`lere 7 GW`lik lisanssız kapasite tahsisi

Enerji Günlüğü - Aralık ayı lisanssız güneş ve rüzgar enerjisi yatırımları için toplam 7030,99 MW'lık kapasite tahsisi yapıldı.TEİAŞ, lisanssız...

RES ve GES`lere 7 GW`lik lisanssız kapasite tahsisi

Enerji Günlüğü - Aralık ayı lisanssız güneş ve rüzgar enerjisi yatırımları için toplam 7030,99 MW'lık kapasite tahsisi yapıldı.

TEİAŞ, lisanssız güneş ve rüzgar enerji santralleri için daha önce açıkladığı bağlantı kapasitesi tablosunu revize etti. Yeni trafo merkezleri eklendi, bazı TM'lerin verileri değişti.  

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. ( TEİAŞ)'ın açıkladığı Aralık-2016 lisanssız RES-GES kapasite verilerine göre, 64 ildeki trafo merkezlerinde tahsis edilen güneş ve rüzgar enerjisi kapasitesi 7030,99 MW olarak açıklandı. 

Bu kapasite içinde 6686,88 MW'ı güneş enerjisi için verilen çağrı mektupları, 215,74 MW'ı da rüzgar enerjisi için verilen çağrı mektupları bulunuyor.

Listede, ilgili üretim tesisinin bağlantı noktası itibariyle sadece YG (33 kV) seviyesinden sisteme irtibatlandırılmış/irtibatlandırılacak projeleri bulunuyor. cilerinden gelen bilgiler doğrutusunda siteme AG (1 kV ve altı) seviyesinden irtibatlandırılmış/irtibatlandırılacak projelere ait kapasiteler listeden çıkarılmış veya çıkarılacak.

TEİAŞ, lisanssız GES ve RES bağlantı kapasiteleri listesini her ayın ilk haftasında güncelleyerek kendi internet sitesinde yayımlamaya devam edecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler